Tips & Ideér

Nedgravde skatter........DSC00646

 

Nå har høsten kommet til staudebedet, en god del planter har gjort sitt for i år og noen står på sitt flotteste nå. Kunsten er å alltid ha et i øyne fallende bed, uansett når i vekstsesongen vi befinner oss.                                         

         Høst Anemone i full praktDSC00648DSC00649              Utvalgte storknebb som blomstrer fra mai-juni og helt til frosten kommer.

Les mer: Nedgravde skatter....

På lag med naturen.....

kjøttmeisDet hele begynte for noen år siden, på ettermiddagen en vårdag. Der ser jeg en kjøttmeis med en feit larve i nebbet på vei til fuglekassa for å mate ungene sine. Jeg stopper opp og tenker for meg selv, hva om denne larven inneholder noen kjemiske plantevernrester, hvordan går det med de små fugleungene da?

Les mer: PÅ lag med naturen.....

Vårklare staudebed !

Endelig er våren her, selv om den har vært litt grå og trist. Men hvis du titter litt under vissent løv i staude bedet, der har våren begynt sin reise. Nå har staudene begynt å komme med små skudd, de ligger godt bevart under det gamle fra i fjor. DSC 0887 DSC 0882

Les mer: Vårklare staudebed !

Jord til glede og forvirring....!!!

 

Utvalget av jord blir bare større og større, og valget blir mer komplisert. Hos oss på Lunds velger vi å ikke ta inn alle spesialjordene, for det menere vi er unødvendig. Men utvalget hos oss har blitt større det også, så jeg tenkte jeg skulle forklare litt av forskjellene på de ulike typene.

HF plantejordDSC 0970

Les mer: Jord til glede og forvirring......!!

Oh knoll med din glede.......

 

I bestemors hage var disse vekstene ett selvfølge. Knoll-begonia og Georginer er de mest kjente. Det som er så spennende i denne blomsterverden, er at det stadig er noen som ønsker å utvikle og skape nye farger og former.

 

En Georgine i dag har så mange mulige farger, små og store blomster, grønne eller mørke blader, pompom form eller cactus blomst form, spraglete eller ensfarget. Valget er så utrolig stort. Og det fine med disse plantene er at man tar de opp til høsten og sparer de til neste år.

 

I flere familier går disse i arv!

 

 dahlia cactus         dahlia cactus3      dahlia cactus 2  dahlia pompom 2

                                                                                         

Les mer: Oh knoll med din glede......