Blomstene og bia.............!!!!!!!

vårlyngNår våren endelig kommer frem fra vinterens glemsel, solen begynner å varme godt for både mennesker og dyr, da kjenner vi at det er godt å leve!

På årets første "varme" dag var det plutselig yrende summing blandt påskeliljer og perleblomster på hagesenteret. Første dag de små beveget seg ut, var det godt at vi var i nærheten som hadde rikelig med blomster.

 

 

 

 crocusVåren er kritisk for de polleniserende insektene våre, spesielt de som er "ville", og som må skaffe seg all "mat" selv. Da er det fint at vi hage-mennesker kan være til hjelp. Vårlyng og krokus er svært lokkende for disse små, og bidrar med god startpakke da de kommer ut av vinterdvalen. Selja med sine "gåsunger" er også en viktig bidragsyter. Det som er det fine med det hele er at hvis vi pynter til hagen, terassen eller på trappa og skaper hygge for oss selv,samtidig som vi hjelper disse instektene som er så viktig for oss senere på sesongen. En vinn, vinn situasjon!

 

 

Hvis vi er flinke, skaper vi oss en hage som blomstrer gjennom hele sesongen. Vi kan ikke forvente at insektene finner hagen når frukt-trærne blomsterer, hvis vi ikke har noe annet som frister resten av året. Dere vet, er det ingen som polleniserer epletreet blir det heller ingen epler til høsten, og dermed ingen eplekake ;)

 

 

Så kom igjen folksens! Gjør en god gjerning for biene, humlene og de andre som polleniserer, og de hjelper deg gladelig tilbake.

 

 bierhumle 1humle 2

 

Ps! Mange er redd for å lokke til seg veps, men den er ikke glad i pollen, den vil heller ha syltetøyet på brødskiva. Og disse som polleniserer stikker svært sjeldent.